BESZÁMOLÓK

Kedves Érdeklődő!

E mappában az Alapítány eddigi
(2014. márciusától 2020. végéig) működésével kapcsolatos általános információk találhatók.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves támogatónknak munkánk segítését!

Egyben reméljük, hogy a 2021-es esztendő is olyan sok kellemes élményt tartogat mindannyiunk számára, mint az megelőzők.

Szép napot kívánunk: Messelia Naturfarm Alapítvány

A Messelia Naturfarm Alapítvány tevékenysége 2014. márciusától  a 2014-es évben

A 2014-es évben Alapítványunk több vonalon is tevékenykedett és egyben egy sikeres évet zárt.

A szentendrei önkormányzattal és iskolavezetéssel együttműködve 2014.-ben 4 alkalommal (2014. áprilisában, májusában, illetve szeptemberében és novemberében 1-1 alkalommal) szervezett és bonyolított le helyi, illetve környékbeli családosoknak rendezvényt (Szentendrei Baba-Mama Börze). E rendezvényeken ingyen elvihető dolgokkal is támogatta a rászorulókat. Tevékenységünkről a helyi televízió is beszámolt. Az alapítvány továbbiakban előkészítette a 2015. évi tavaszi rendezvényeket. (2015. májusáig 4 alkalommal szerveztük meg a Baba-Mama börzét, melyet szeretnénk tovább is folytatni.)

2014. júniusában Budapest III. kerületében az ÁNTSZ által is elfogadott minősítésű kozmetikai műhelyt hoztunk létre és az év további szakaszában elkezdődött a gyógynövényekkel, valamint a natúr bőrápoláshoz elengedhetetlen eszközökkel, szerekkel ismertető és oktató tanfolyamok előkészítése.

Tanfolyamaink számára jegyzeteket készítettünk. Alapítványunkkal kulturális rendezvényeken és családi napokon települtünk ki, ahol adománygyűjtést, valamint ismeretterjesztést és oktatási tevékenységet folytattunk „A natúrkozmetikumok” témában. (Pl.: 2014. március: Millenáris – Családi Nap; 2014. április-október alkalmanként: Bp. Gozsdu Udvar; 2014. július: Bp. Vörösmarty tér – Szekérfesztivál, Krisna völgy – Búcsú az Ökovölgyben.) Natúrkozmetikum tanfolyam lebonyolítása 2015. februárjában, márciusában zajlott, melyet szeretnénk a továbbiakban is folytatni.

Alapítványunk jelenleg az alaptevékenységi körbe tartozó tájékoztatás és ismeretterjesztés érdekében szélesebb célközönséget elérő oktatási formával: az internetes oktatással és azzal kapcsolatos weboldalfejlesztéssel (ingyenesen letölthető jegyzetek stb.) kívánja bővíteni a korábbiakat.

A Messelia Naturfarm Alapítvány bevétele olyan adományozóktól származik, akikkel rendezvényeinken, kitelepüléseink során találkoztunk és támogatásukkal értékelik és remélik munkánk jövőbeli folytatását.

A Messelia Naturfarm Alapítvány tevékenysége a 2015-ös évben

A Messelia Naturfarm Alapítvány első, teljes évében az előzőekben megkezdett sikeres tevékenységeit folytatta, bővítette.

A 2015-ös évben továbbra is a szentendrei önkormányzattal és iskolavezetéssel együttműködve 4 alkalommal (2015. február, március, április, május) szervezett és bonyolított le helyi, illetve környékbeli családosoknak rendezvényt (Szentendrei Baba-Mama Börze). Az alapítványi babaörzéken „anonym” adomány asztalunkon ingyen elvihető gyermekruhákkal, játékokkal, lábbelikkel, és a babázáshoz szükséges kellékekkel támogattuk a rászorulókat. Tevékenységünkről a helyi televízió már korábban is beszámolt.

2015-ös évben is tovább működtettük a korábbiakban létrehozott, az ÁNTSZ által is elfogadott minősítésű kozmetikai műhelyünk, melyben oktató, ismeretterjesztő tanfolyamokon gyógynövényekkel, valamint a natúr bőrápoláshoz elengedhetetlen eszközökkel ismerkedhetett meg az érdeklődő. Tavaly több tanfolyamot szerveztünk a Budapesti Hare Krisna Oktatási és Kulturális Központtal együtt (Budapest, 1039 Budapest, Lehel utca 15-17.) – szappankészítő kezdő és haladó, valamint kencekészítő tanfolyamok 5 alkalommal – továbbá részt vettünk a fenti intézmény Egészségnapjain és Kulturális rendezvényein (2 alkalom). Tanfolyamaink jegyzeteit a résztvevők kérésére ingyen rendelkezésre bocsátottuk.

Folytattuk a kulturális rendezvényeken való kitelepülést, adománygyűjtést, és ismeretterjesztési és oktatási tevékenységünk „A natúrkozmetikumok” témában. (2015. április-október alkalmanként: Bp. Gozsdu Udvar)

Pomázi Önkormányzattal való együttműködésünk eredményeképp segédkeztünk a település zöldfelületeinek megújításában. Ötleteink alapján, több területen új virágos, gyógynövényes kiültetés, illetve egy helyen egyedülálló, különleges gyógynövényekkel kiültetett „Allergiaűző kert” létesül majd. (A Hősök tere kiültetése 2016. tavaszán valósult meg, tájékoztatásunk szerint a többi terület kiültetése 2016-os évben folytatódik.)

Terveink alapján a 2016-os évben folytatjuk, szeretnénk folytatni „Natúrkozmetikum” és gyógynövényes tanfolyamaink és oktató, ismeretterjesztő tevékenységünk. Jelenleg, kidolgozás alatti projektünk a növénymagokkal összekevert újrahasznosított papír és felhasználási lehetőségei.

A Messelia Naturfarm Alapítvány tevékenysége a 2016-os évben

A Messelia Naturfarm Alapítvány a korábbiakban megkezdett tevékenységeit folytatta.

Az ÁNTSZ által is elfogadott minősítésű kozmetikai műhelyünkben oktató, ismeretterjesztő tanfolyamokon gyógynövényekkel, valamint a natúr bőrápoláshoz elengedhetetlen eszközökkel ismerkedhetett meg az érdeklődő. Mint ahogy az előző években, 2016-ban is több tanfolyamot szerveztünk a Budapesti Hare Krisna Oktatási és Kulturális Központtal együtt (Budapest, 1039 Budapest, Lehel utca 15-17.) – szappankészítő kezdő és haladó, valamint kencekészítő tanfolyamok –, továbbá részt vettünk a fenti intézmény Egészségnapjain és Kulturális rendezvényein. Tanfolyamaink jegyzeteit a résztvevők kérésére ingyen rendelkezésre bocsátottuk.

Folytattuk a kulturális rendezvényeken való kitelepülést, adománygyűjtést, és ismeretterjesztési és oktatási tevékenységünk „A natúrkozmetikumok” és a magpapír témában. (2016. márciustól novemberig, alkalmanként: Bp. Gozsdu Udvar)

Több környékbeli településen segédkeztünk. Ötleteink alapján, több területen megújulhatott a települések zöldfelülete, szabadtér rendszere, virágos kiültetése, növényzete.  Budakalászon 3 körforgalomból 2 elkészült. Pomázon 5 kisebb terület növényzete megújult (köztük az egyedülálló „Allergiaűző kert” is megvalósult!). Ugyancsak Pomázon elkészült a hagyományőrző, Nagy-Magyarország térképét is tartalmazó, 56-os emlékterület növényesítése, felújítása. A Solymáron tervezett új óvoda kertje elképzeléseink szerint környezettudatos nevelési tartalommal, elkészülte után akadálymentes, ZöldÓvodaként működhet (veteményeskerttel, komposztálóval, MME „Madárbarát kert” kitüntetéssel).

Magpapír programunk keretében kidolgoztuk a növénymagokkal összekevert újrahasznosított papír elkészítésének technológiáját, melyet oktatási, ismeretterjesztési tevékenységünk során megosztunk az érdeklődőkkel. Illetve a témában egy új, egyedülálló internetes oldalt hoztunk létre: magpapir.hu.

Terveink alapján a 2017-os évben folytatjuk, szeretnénk folytatni „Natúrkozmetikum” és gyógynövényes tanfolyamaink, valamint a magpapírral kapcsolatos oktató, ismeretterjesztő tevékenységünk. Továbbra is kutatjuk a hagyományos anyagok felhasználását, az egyén szabadtérben történő, környezettudatos lehetséges téralakítását. pl.: tűzgyújtás taplógombával hagyományos tűzgyújtó segítségével, melyről oktatófilmet is forgattunk.

A Messelia Naturfarm Alapítvány bevétele olyan adományozóktól származik, akikkel rendezvényeinken, kitelepüléseink során találkoztunk, illetve ötleteinket támogatásukkal értékelik és remélik munkánk jövőbeli folytatását.

A Messelia Naturfarm Alapítvány tevékenysége a 2017-es évben

A Messelia Naturfarm Alapítvány a 2017-es évben is alaptevékenységeinek megfelelően működött.

Ismeretterjesztő és oktató tevékenységünket kitelepülések alkalmával kulturális rendezvényeken folytattuk. Témánk a „Natúrkozmetikumok szerepe és hatása” illetve a magpapír volt. A natúrkozmetikumokról készített jegyzetünket kérésre ingyenesen az érdeklődők rendelkezésére bocsátottuk. (2017. márciustól decemberig, alkalmanként: Bp. Gozsdu Udvar)

Magpapír programunk keretében a már korábban kidolgozott növénymagokkal összekevert újrahasznosított papír elkészítésének technológiáját ismertettük az érdeklődőkkel. Illetve a témában egy egyedülálló internetes oldalt tartottunk fenn: a magpapir.hu-t.

Környezetmegújító, szabadtér-alakító programunk keretében a pomázi önkormányzat felkérésének és megkeresésének megfelelően egy korábban sitt és törmelékdeponáló területként használt közterületen elképzeléseink, javaslataink szerint szabadidő park létesülhet. Ennek első eleme a kb. 520 fm hosszú futópálya, melyet 2017. szeptemberében adtak át. A területre ötleteink alapján a város lakosainak rekreációs, sportolási és pihenési lehetőségekkel berendezett szabad terei létesülhetnek majd: labda-, röplabdapálya, ping-pong terület, gyógytornaállomás, valamint tematikus kertek, mint pl. a rózsapark, nagyobb gyerekeket kiszolgáló játszótér, idősek kertje, madarak és lepkék kertje stb. Javasoltuk a szabad területeken a QR kódok használatát, mellyel különleges virtuális oktatási és szabadidőparkká alakulhat a park. Ez ebben a formában teljesen újszerű, hiszen a korábbi közterületre kihelyezett QR kódok mindig egy statikus információt közvetítettek, valamilyen leírások voltak, de javaslatunk szerint a QR kódok egyéb videomegosztó oldallal való összekapcsolásával kép- és hanganyag is eljuttatható a felhasználóhoz. Oktathatók QR kódokkal sport gyakorlatsorok, különböző típusú jógasorok, de akár különböző táncok lépései, gyógytornagyakorlatok, gyerekjátékok – pl.: nyomozó feladatok iskolásoknak – is. Elképzelésünk lényegesen lecsökkenti a megvalósítási költségeket, változatossá teheti a parkok tájékoztató anyagait, hiszen nincs szükség nagyméretű információs táblákra, egyszerűen a QR kódok megváltoztatásával új információ helyezhető ki a területre.  Szintén Pomázon segítettünk az önkormányzat munkájában a korábban kiültetett zöldfelületek növény anyagával kapcsolatos javaslatainkkal.

Részt vettünk az Öko-völgy Alapítvány által kiadott „Beszélgetések az önállátásról 3.” című könyv elkészítésében.

A Messelia Naturfarm Alapítvány tevékenysége a 2018-as évben

Ismeretterjesztő és oktató tevékenységünkkel kapcsolatos kitelepülésünk tovább folytattuk 2018-ban. Alapvető témáink korábbiak mellett a vegán tej és sajtkészítés, melyről új jegyzetet készítettünk. (2018. márciustól decemberig, alkalmanként: Bp. Gozsdu Udvar)

Környezetmegújító, szabadtér-alakító programunk keretében a pomázi önkormányzat felkérésének és megkeresésének megfelelően tanácsainkkal segítettünk tavaszi növényanyaguk felfrissítésében, kiültetéseik elkészítésében. Megvizsgáltuk a város fatelepítésre alkalmas főutcaszakaszait és a fatelepítésre alkalmas területeket bejártuk. A város főútjain a 2018-as év során elképzeléseink alapján 100 db új fa került kiültetésre. Új helyszíneket vizsgáltunk meg a további fatelepítések lehetséges helyeként. Ürömön közreműködtünk a település futópályánk helyválasztásában, mely során 3 területet is szemügyre vettünk. Ebből 1 alkalmasnak ítéltetett egy kb. 1500 fm hosszú, rekreációra és aktív pihenésre használható futópálya elhelyezésére. A területen a telepelülés egy korábbi pályázata alapján sportpark is létesült. A futópályát és környezetét elképzeléseink szerint az idei év tavaszán készítik el, a munkálatok jelenleg is folynak. Ötleteinkkel, munkánkkal közreműködtünk a Jávor Ottó tér korszerűsítésében, ahol pihenésre, szabadtérformáló elképzeléseinkkel rekreációra nyílik lehetősége a területre érkezőknek. A Jávor Ottó tér átadása 2018 őszén történt. Szintén Székesfehérváron részt vettünk a Zichy liget egy részének felújításában, történeti kutatásában, illetve az egész tér szabadtér-alakító koncepció vizsgálatában. A Zichy liget felújítása a későbbiekben várható. Budakalászon részt vettünk a település „Szép kert gondozott környezet” c. versenyben, mint fő zsűritagok. A versenyre jelentkezők kertjeinek bejárása során a helyi televízió felvételt és később a helyi Tv-ben lejátszott műsort készített az általunk adott, növényeket és azokat alkalmazásainak lehetőségeit, a környezetrendezés népszerűsítését inspiráló riportjainkból.

Hagyományőrző tevékenységünk során részt vettünk a Tűzzel-vassal fesztiválon és a Lurdy házba szervezett késkiállításon, ahol kitelepülésünk helyén a hagyományos magyar bugyli témában gyűjtésünkből származó kiskiállítást tartottunk. Ennek során a látogatók megismerkedtek, ezzel a népi eszközzel. Kutatásunk folyamán megismerkedtünk a hagyományos magyar bicskakészítéssel, törekvéseket tettünk és tesz arra, hogy a hagyományos bicskaformák köztük a bugyli bicska is a későbbiekben bekerülhessen a hungarikumok közé.

A Messelia Naturfarm Alapítvány tevékenysége a 2019-es évben

Ismeretterjesztő, oktató tevékenységünkkel kapcsolatos kitelepülésünk 2019-ben több helyszínen, témában és csatornán folytattuk.

Egyrészt környezet-, szabadtér megújítás jegyében eleget tettünk a Budakalászi Önkormányzat kérésének és településükön található településrészeikre jellemző díszfáikról, azok gondozásáról és igényeiről a helyi televízióval együttműködve készítettünk több részből álló riportfilm sorozatot. Másrészt, ugyancsak a fenti településen, részt vettünk a mára több évtizedesnek mondható: „Szép kert, gondozott környezet” helyi zöldfelületi verseny zsűrizésében, mint főzsűritagok. A díjak odaítélése előtt minden nevezett zöldfelületet bejártunk, minden tulajdonossal személyesen beszéltünk, értékeltük kertjeiket, segítettük munkájukat, növénytelepítési tanácsokat adtunk, felhívtuk a komposztálás fontosságára a figyelmet. A versenyről idén a helyi települési újság hozott le részletes cikksorozatot, mellyel a települési környezet rendezését, a növényápolás megkönnyítését, a környezetrendezés népszerűsítését kívántuk inspirálni. Ugyancsak a környezetmegújító, szabadtér-alakító programunk keretében a pomázi önkormányzat felkérésének és megkeresésének megfelelően tanácsainkkal segítettünk tavaszi növényanyaguk felfrissítésében, kiültetéseik elkészítésében. A település közterületi zöldfelületeinek rekreációs programjában közreműködtünk a Városháza előtti park koncepciójának kidolgozásában.

Kitelepüléseink során személyes találkozási lehetőséget biztosítottunk a munkánk felől érdeklődőknek pl.: Gozsdu udvar, vagy a hagyományőrző tevékenységünk kapcsán a Tűzzel-vassal, illetve a Lurdy házban szervezett késkiállításon. Ugyanakkor oldalunkon továbbra is elérhetők voltak korábban elkészített jegyzeteink.

A késkiállításokkor kitelepülésünk helyén a hagyományos magyar bugyli gyűjtésünkből származó kiskiállítást tartottunk. Ennek során a látogatók megismerkedtek, ezzel a népi eszközzel. Kutatásunk folyamán megismerkedtünk a hagyományos magyar bicska és késkészítéssel, törekvéseket tettünk és tesz arra, hogy a hagyományos bicskaformák köztük a bugyli bicska is a későbbiekben bekerülhessen a hungarikumok közé. Népi iparművészeti zsűriztetésen vettünk részt, mely sikeresen zárult, a leadott mindkét tárgy minősítést szerzett. Kuratóriumunk elnöke elsajátított kutatási ismeretei és technikai tudása alapján érdemessé válthatott arra, hogy a Magyar Késműves Céh tagja lehessen.

A Messelia Naturfarm Alapítvány tevékenysége a 2020-as évben

A 2020-as év váratlan eseményei megnehezítették Alapítványunk dolgát. A 2019-ben tervezetteket sajnos csak részben sikerült megvalósítanunk. Terveink a vírushelyzet miatt tolódtak, vagy alig voltak megvalósíthatóak. A projekteken a háttérben folyamatosan dolgoztunk a hagyományőrzés jegyében kutatást végeztünk a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum anyagai között. A megszerzett ismereteket szintetizáltuk, melynek eredményeit már a 2021-es beszámolóban ismertetjük majd.

Ismeretterjesztő, oktató tevékenységünk:

  • az eddig megszokott személyes úton 2020-ban nem tudott megvalósulni, helyette az év elejétől tervezett, de sajnos az év második felére csúszott online települési közösségi munkában jött létre.
  • jegyzeteink bárki számára ingyenesen elérhetőek voltak internetes felületünkön 2020-ban is.
  • Közösségi médiamegosztók segítségével hagyományőrző kés témakörben készítettünk ismeretterjesztő anyagot (képek, folyamatképek).

Éves programunk a kivételes helyzet ellenére is megvalósított különleges eleme a környezet, szabadtér megújítás témakörében:

  • a Budakalászi Önkormányzattal együttműködésben készített városrészmegújító projekt. Ezen tevékenység folyamán a város 8 utcájának lakosaival voltunk közvetlen kapcsolatban, informáltuk őket közterületi szabadtér alakítással kapcsolatos kérdéseikben. Részt vettünk a település fenti témakörével kapcsolatos bizottsági ülésén. A lakossággal tervezett személyes találkozás, a lakossági fórum az őszi vészhelyzeti intézkedések miatt sajnos nem jöhetett létre, de közösségi szerverhasználatunk által minden kérdésüknek igyekeztünk eleget tenni. Sajnos a településen megszokott „Szép kert, gondozott környezet” verseny sem valósult meg a vírushelyzet miatt. Reméljük, hogy az Önkormányzat által is igazolt és nagyra tartott közösségi munkánk kárpótolja a település lakosait.

Magyar kések témakörben végzett kutatási munkánk és azon kutatások feldolgozásának eredménye képpen a kuratóriumunk elnöke előtagságot szerezhetett a Somogyi Népi Iparművész Egyesületben.

Kivonat az Egyszerűsített Beszámolói Mérlegből (2014-re vonatkozó adatok)

(A kivonatban szereplő összegek ezer forintban értendők)

Az Alapítvány eszközei:

Forgó eszközök/Pénzeszközök összesen: 341

Források:

Saját tőke: 308

Induló saját tőke: 300

Tárgyévi eredmény alaptevékenységből: 8

Kötelezettségek:

Rövid lejáratú kötelezettségek:  33

Tehát források összesen: 341

Pénzügyileg rendezett bevételek: 1989

ebből támogatás: 1018

Végleges pénzkiadások/elszámolt ráfordítások: 1981

ebből ráfordításként érvényesíthető kiadások: 1981

Tárgyévi pénzügyi eredmény:  8

Adózott eredmény: 8

Jóváhagyott osztalék: 0

Tárgyévi eredmény: 8

Összes éves bevétel: 1989

Összes ráfordítás: 1981

Adózott eredmény: 8

Kivonat az Egyszerűsített Beszámolói Mérlegből (2015-re vonatkozó adatok)

(A kivonatban szereplő összegek ezer forintban értendők)

Az Alapítvány eszközei:

Forgó eszközök/Pénzeszközök összesen előző év helyesbítése: 460

Források:

Saját tőke: 426

Induló saját tőke: 300

Lekötött tartalék: 8

Tárgyévi eredmény alaptevékenységből: 118

Kötelezettségek:

Rövid lejáratú kötelezettségek:  34

Tehát források összesen: 460

Pénzügyileg rendezett bevételek: 3097

ebből támogatás: 301

Végleges pénzkiadások/elszámolt ráfordítások: 3097

ebből ráfordításként érvényesíthető kiadások: 2979

Tárgyévi pénzügyi eredmény:  118

Adózott eredmény: 118

Jóváhagyott osztalék: 0

Tárgyévi eredmény: 118

Összes éves bevétel: 3097

Összes ráfordítás: 2979

Adózott eredmény: 118

Kivonat az Egyszerűsített Beszámolói Mérlegből (2016-ra vonatkozó adatok)

(A kivonatban szereplő összegek ezer forintban értendők)

Az Alapítvány eszközei:

Forgó eszközök/Pénzeszközök/Eszközök összesen: 486

Források:

Saját tőke: 457

Induló saját tőke: 300

Tőkeváltozás/eredmény: 126

Tárgyévi eredmény alaptevékenységből: 31

Kötelezettségek: 29

Rövid lejáratú kötelezettségek:  29

Tehát források összesen: 486

Pénzügyileg rendezett bevételek: 3398

ebből támogatás: 301

Végleges pénzkiadások/elszámolt ráfordítások: 3367

ebből ráfordításként érvényesíthető kiadások: 3367

Tárgyévi pénzügyi eredmény:  31

Adózott eredmény: 31

Jóváhagyott osztalék: 0

Tárgyévi eredmény: 31

Összes éves bevétel: 3398

Összes ráfordítás: 3367

Adózott eredmény: 31

Kivonat az Egyszerűsített Beszámolói Mérlegből (2017-re vonatkozó adatok)

(A kivonatban szereplő összegek ezer forintban értendők)

Az Alapítvány eszközei:

Forgó eszközök/Pénzeszközök összesen: 771

Források:

Saját tőke: 763

Induló saját tőke: 300

Tárgyévi eredmény alaptevékenységből: 279

Kötelezettségek:

Rövid lejáratú kötelezettségek:  35

Tehát források összesen: 771

Pénzügyileg rendezett bevételek: 3757

Végleges pénzkiadások/elszámolt ráfordítások: 3478

ebből ráfordításként jelentő eszközváltozások: 3478

Tárgyévi pénzügyi eredmény:  3757

Nem pénzben realizált eredmény: -3478

Adózás előtti eredmény: 279

Tárgyévi eredmény: 279

Összes éves bevétel: 3757

Korrigált bevétel: 3757

Összes ráfordítás: 3478

Tárgyévi eredmény: 279

Kivonat az Egyszerűsített Beszámolói Mérlegből (2018-ra vonatkozó adatok)

(A kivonatban szereplő összegek ezer forintban értendők)

Az Alapítvány eszközei:

Forgó eszközök/Pénzeszközök összesen: 1981

Források:

Saját tőke:1667

Induló/jegyzett tőke: 300

Tárgyévi eredmény alaptevékenységből: 931

Kötelezettségek:

Rövid lejáratú kötelezettségek:  314

Tehát források összesen: 1981

Pénzügyileg rendezett bevételek: 6297

Végleges pénzkiadások/elszámolt ráfordítások: 5366

ebből ráfordításként érvényesíthető kiadások: 5366

Tárgyévi pénzügyi eredmény:  931

Adózás előtti eredmény: 931

Tárgyévi eredmény: 6297

Korrigált bevétel: 6297

Összes ráfordítás: 5366

Tárgyévi eredmény: 931

Kivonat az Egyszerűsített Beszámolói Mérlegből (2019-re vonatkozó adatok)

(A kivonatban szereplő összegek ezer forintban értendők)

Az Alapítvány eszközei:

Forgó eszközök/Pénzeszközök összesen: 2551

Források:

Saját tőke:2170

Induló/jegyzett tőke: 300

Tőkeváltozás,eredmény: 1367

Tárgyévi eredmény alaptevékenységből: 503

Kötelezettségek:

Rövid lejáratú kötelezettségek:  381

Tehát források összesen: 2551

Pénzügyileg rendezett bevételek: 5579

Végleges pénzkiadások/elszámolt ráfordítások: 5076

ebből ráfordításként érvényesíthető kiadások: 5076

Tárgyévi pénzügyi eredmény:  503

Adózás előtti eredmény: 503

Tárgyévi eredmény: 5579

Korrigált bevétel: 5579

Összes ráfordítás: 5076

Tárgyévi eredmény: 503

Kivonat az Egyszerűsített Beszámolói Mérlegből (2020-ra vonatkozó adatok)

(A kivonatban szereplő összegek ezer forintban értendők)

Az Alapítvány eszközei:

Forgó eszközök/Pénzeszközök összesen: 3141

Források:

Saját tőke:2413

Induló/jegyzett tőke: 300

Tőkeváltozás,eredmény: 1870

Tárgyévi eredmény alaptevékenységből: 243

Kötelezettségek:

Rövid lejáratú kötelezettségek:  728

Tehát források összesen: 3141

Értékesítés nettó árbevétele: 6398

Egyéb bevételek: 87 (adományok)

Pénzügyi műveletek bevételei: 13

Összes bevétel: 6498

Anyagi jellegű ráfordítások: 1260

Személyi jellegű ráfordítások: 4981

Ebből vezető tisztviselők juttatása: 1932

Összes ráfordítás: 6241

Adózás előtti eredmény: 257

Tárgyévi eredmény: 257

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.