castile szappan

sz_pan

MI EZ: A Messelia Naturfarm Castile olívaolaj-szappanja hagyományos eljárással, igazolt eredetű, spanyol termelői extra szűz olívaolajból készült vegyszermentes háziszappan.
A szappankészítésnek sokféle iskolája van; házi- vagy kézműves szappant készítenek állati zsiradékból és növényi olajból egyaránt, az ipari szappankészítésnél pedig ma már természetesen használnak kőolajszármazékokat és számos adalékanyagot is. A spanyolországi Kasztília történelmi régió angol neve alapján castile szappannak nevezikaz angolszász országokban az olyan, olívaolaj alapú szappanokat, amelyeket a spanyolországi Kasztília régióból terjedtek el. Eredetileg az olyan szappant nevezték így, amely csak olívaolajból készült; ma már ebbe az elnevezésbe beleférnek az egyéb növényi olajat tartalmazó tömbszappanok is. A Messelia Naturfarm castile szappanja csak extra szűz olívaolajból készül. Nézd meg a képeken, hogyan készül ez a szappan.
MILYEN OLÍVAOLAJBÓL: először is csak olívaolajból, csak extra szűzből, és nem maradék, lejárt szavatosságú olajból, mint azt oly sok helyen látni. A Messelia Naturfarm csak friss olívaolajat  használ, méghozzá igazolt eredetűt: az igazioliva alapolaját, a Valle de Ricote Coupage-t. Manapság reneszánszát éli a szappankészítés, már Magyarországon is sokan főznek kézműves háziszappant, még olívaolajos szappanokból is Dunát lehet rekeszteni. Elenyészően kevesen vannak azonban azok, akik vállalják annak a kockázatát (és plusz költségét), hogy tényleg jó minőségű termelői extra szűz olívaolajból készítik a szappant, mindenféle adalékanyag nélkül. Ugyanis az ilyen szappan nem illatozik messzirőlalig habzik, ráadásul az érlelési ideje különösen hosszú ideig, akár 10 hétig is eltarthat, vagyis nem lehet vele azonnal vásárokra járni. Cserébe viszont valóban bőrbarát, hipoallergén háziszappant kapunk, amely extra kiadós, mert napi használat mellett egy-másfél hónapig is kitart (mi legalábbis így tapasztaltuk).
BÓNUSZ: A Messelia Naturfarm Pomázon működik, akárcsak az igazioliva, így bár az olívaolaj Spanyolországból érkezik, a kész szappant már nem kell messzire utaztatni, ezért előállításának és forgalmazásának környezetterhelése jelentősen csökken, megvásárlásával pedig két helyi kisvállalkozást is támogathattok : ) És mivel a szappan semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, teljes mértékben biológiai úton lebomlik, így nem terheli a környezetet.
ÖSSZETEVŐK: elszappanosított extra szűz olívaolaj, ioncserélt víz, rozmaringpor, himalája só (utóbbi kettő természetes tartósítóként és stabilizátorként működik)
KISZERELÉS, ÁR:
És még valami: a szappan csomagolását maga a szappankészítő tervezte.
Castile olívaolaj-szappan (Messelia Naturfarm), 120 g              1.200.-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.